10 tips om geld te besparen!

Wil jij graag elke maand geld overhouden? Om geld over te houden moeten de uitgaven lager zijn dan de inkomsten. Met besparingen op je uitgaven kun je snel resultaat bereiken.geld pixabay

Vind jij het moeilijk om geld te besparen?

Soms lijkt het onmogelijk om minder uit te geven, omdat je vast zit aan bepaalde gewoontes. Wat ik bij klanten vaak tegen kom, is dat ze regelmatig een maaltijd bestellen. Als je dat 4 keer per maand doet voor 4 personen, kunnen de kosten aardig oplopen. Als je geld over wilt houden, kun je er bewust voor kiezen om in plaats van 4 keer per maand bijvoorbeeld nog maar 1 keer per maand een maaltijd te bestellen. Wat je bespaart kun je op de spaarrekening zetten.

Na het lezen van onderstaande tips om geld te besparen kun je vast nog meer tips noemen!

 1. Maak een overzicht van de inkomsten en de vaste uitgaven plus de variabele uitgaven voor voeding en overige huishoudelijke uitgaven. Er zijn lijstjes te vinden op internet, maar met Excel kun je zelf ook een lijstje maken.
 2. Bepaal wat er overblijft en maak de helft over op een spaarrekening zodat je moeite moet doen om het uit te geven. De andere helft is voor overige variabele uitgaven.
 3. Doe één keer per week de boodschappen, dan kom je minder in de verleiding om impulsieve aankopen te doen.
 4. Let op aanbiedingen en koop hier meer van in als je ze binnen een redelijke periode kunt gebruiken.
 5. Als je vaak impulsieve inkopen doet, pin dan een vast bedrag per week en laat de pinpas verder thuis liggen.
 6. Een bepaalde periode een kasboek bijhouden kan helpen om je beter bewust te worden waaraan je geld uitgeeft. Zijn de aankopen echt nodig?
 7. Maak een lijst van alle lopende abonnementen op tijdschriften en stop het abonnement van tijdschriften die je het afgelopen jaar nauwelijks bekeken hebt.
 8. Heb je een abonnement op de sportschool en ben je er afgelopen jaar zelden geweest, dan kun je het abonnement stopzetten.
 9. Heb je een supersnel internetabonnement, 1 computer in huis en gebruik je deze alleen maar voor mailen en surfen en niet voor het downloaden van zware bestanden, dan kan een minder snel (goedkoper) abonnement volstaan.
 10. Stop met dure gewoontes. Als je gewend bent elke dag een lunch te gebruiken in een lunchroom of de kantine van je werk, kun je geld besparen door brood en fruit van huis mee te nemen.

Het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven kan lastig zijn. Als er betalingsachterstanden en/of schulden zijn, is besparen in eerste instantie noodzakelijk om de rekeningen te kunnen betalingen of de schulden af te lossen.

Ik ben benieuwd of jij nog tips kan geven om geld te besparen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen

Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

, , , , , , , , , ,

Er zijn 10 reacties op 10 tips om geld te besparen!

 1. Jo Volckaert 19 juli 2016 at 07:45 #

  Ipv te sparen – wat iedereen doet en je enkel geld KOST ipv opbrengt (je betaald reeds om je geld op je rekening te MOGEN zetten).investeer je je geld. Je bent je geld NIET ‘kwijt’ integendeel je geld ‘groeit’ waardoor je bedrag groter wordt. Klinkt bizar, niet? En toch werkt het op deze manier. Wie zijn geld spaart, zal de grote verliezer zijn want uiteindelijk gaat de bank aan de haal met het geld. Het investeren kan reeds voor een 10-tje / maand. Jouw return is dan 20 tot 50€…

  • Tineke van den Tillaart 19 juli 2016 at 11:16 #

   Dank voor je reactie Jo! Ik ben van mening dat je pas kunt gaan investeren als je financiën op orde zijn en je een goed inzicht hebt in je inkomsten en uitgavenpatroon. Daarnaast is het noodzakelijk om een bedrag op je spaarrekening te hebben om onverwachte kosten direct te kunnen betalen. Is aan die voorwaarden voldaan, dan kan de volgende stap zijn om het eerstvolgende spaargeld te investeren. Uit jouw reactie blijkt dat dit al kan met €10 per maand. Interessant om dit verder uit te zoeken!

 2. Marian Bosma 19 juli 2016 at 10:29 #

  Heel herkenbaar, dat sportschool abonnement. En dat geldt ook voor mijn zakelijke rekening, een abonnement hier, een abonnement daar, maar gebruik ik ze ook? Dat is een heel goede vraag.

  • Tineke van den Tillaart 19 juli 2016 at 11:09 #

   Bedankt voor je reactie Marian! Wil je de kosten in de hand houden dan is het goed om elk jaar een moment te plannen om te onderzoeken welke abonnementen je nog aan wil houden.

 3. Theo Waars 19 juli 2016 at 14:01 #

  Goede tips, Tineke. Ik heb er ook nog twee.

  1. Nieuwe spullen kopen is leuk, maar tweedehands is vaak nog leuker. Voor weinig toch iets leuks in huis halen. Daarnaast zijn kringloopwinkels in de regel gezellige ontmoetingsplekken.

  2. Hypotheekrenteaftrek. Teruggave vooraf is leuk, maar achteraf is vaak nog leuker. Je raakt gewend aan een lager maandinkomen en achteraf krijg je een leuk extraatje. Spaarcentje wat je anders zomaar uit zou kunnen geven.

  • Tineke van den Tillaart 19 juli 2016 at 14:52 #

   Bedankt voor je reactie Theo! Altijd leuk om nieuwe tips te krijgen om geld te besparen.

 4. Jan vd Knaap 9 augustus 2016 at 17:55 #

  Treinreizen kan duur zijn. Maar als je eens een keer lange afstanden met de trein moet doen, kijk dan eens op http://goedkooptreinkaartje.com/ Daar staan de actuele acties op die door Kruidvat, AH, Hema enz aangeboden worden. Het wisselt per kwartaal, dus je moet er regelmatig op kijken, maar zelf heb ik er echt TIENTALLEN Euro’s op bespaard, door tactisch te kopen.

  • Tineke van den Tillaart 9 augustus 2016 at 20:38 #

   Dank voor je reactie Jan! Dit is zeker een goede tip waar ik zelf ook al eens gebruik van heb gemaakt.

 5. Liesbeth 14 april 2017 at 18:39 #

  Ik vond een aantal zeer bruikbare tips in dit artikel:
  https://voucheralarm.com/nl/bespaartips-waar-je-echt-wat-aan-hebt/

  Misschien hebben jullie hier ook iets aan?

  Gr. Liesbeth

  • Tineke van den Tillaart 14 april 2017 at 21:00 #

   Bedankt voor deze extra tips Liesbeth!

Geef een reactie

*