10 tips om geld te besparen!

Wil jij graag elke maand geld overhouden?
Om geld over te houden moeten de uitgaven lager zijn dan de inkomsten. Met besparingen op je uitgaven kun je snel resultaat bereiken.geld pixabay

Vind jij het moeilijk om geld te besparen?

Soms lijkt het onmogelijk om minder uit te geven, omdat je vast zit aan bepaalde gewoontes. Ik hoor bij klanten vaak, dat ze regelmatig een maaltijd bestellen. Als je dat 4 keer per maand doet voor 4 personen, kunnen de kosten aardig oplopen. Als je geld over wil houden, bestel dan bijvoorbeeld nog maar één keer per maand een maaltijd. Wat je bespaart kun je op de spaarrekening zetten.

Ter inspiratie hierbij 10 tips om geld te besparen:

  1. Maak een overzicht van de inkomsten en de vaste uitgaven plus de variabele uitgaven voor voeding en overige huishoudelijke uitgaven. Er zijn lijstjes te vinden op internet, maar met Excel kun je zelf ook een lijstje maken.
  2. Zet de helft van wat er overblijft op een spaarrekening zodat je moeite moet doen om het uit te geven. De andere helft is voor overige variabele uitgaven.
  3. Doe één keer per week de boodschappen, dan kom je minder in de verleiding om impulsieve aankopen te doen.
  4. Let op aanbiedingen en koop hier meer van in als je ze binnen een redelijke periode kunt gebruiken.
  5. Pin een vast bedrag per week en laat de pinpas verder thuis liggen.
  6. Een tijdje een kasboek bijhouden maakt je bewust van je uitgavenpatroon. Zijn alle aankopen echt nodig?
  7. Maak een lijst van lopende abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften/krant/sportschool en stop het abonnement als je er nauwelijks naar kijkt of gebruik van maakt.
  8. Wil je uitstapjes maken met de trein? Kijk dan eens op goedkooptreinkaartje.com om geld te besparen op een treinreis.
  9. Heb je een supersnel internetabonnement? Als je één computer in huis hebt en deze alleen gebruikt voor mailen, surfen en tekstverwerking, dan kan een minder snel (goedkoper) abonnement volstaan.
  10. Stop met dure gewoontes. Als je gewend bent elke dag een lunch te gebruiken in een lunchroom of de kantine van je werk, kun je geld besparen door brood en fruit van huis mee te nemen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om geld te besparen. Kijk voor meer ideeën op de website voucheralarm.com
Het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven kan lastig zijn. Als er betalingsachterstanden en/of schulden zijn, is besparen in eerste instantie noodzakelijk om de rekeningen te kunnen betalingen of de schulden af te lossen.

Heb jij nog tips om geld te besparen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]

2 gedachten over “10 tips om geld te besparen!”

Reacties zijn gesloten.