10 Tips voor een voordelige vakantie!

vakantie publicdomainHeb jij al plannen gemaakt voor de vakantie?

Of je nu gaat reizen of je vakantie thuis doorbrengt, het is fijn om een paar weken vrij te zijn en vakantie te vieren. Zelfs als je weinig te besteden hebt, zijn er mogelijkheden om je vakantie op een leuke manier door te brengen.

 

Tips voor een voordelige vakantie

 1. Stel een budget vast voor uitstapjes en/of vakantie. Houd daarbij rekening met grote uitgaven die je misschien op korte termijn moet doen. Zorg ervoor dat je ook voldoende geld op de spaarrekening laat staan voor onverwachte uitgaven.
 2. Heb je weinig te besteden, dan kan de Gids betaalbare vakanties  je op ideeën brengen. De (inmiddels opgeheven) werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft betaalbare mogelijkheden voor vakanties met en zonder kinderen, kinderkampen en jongerenvakanties, vakanties met voorzieningen voor gehandicapten en woningruil/oppas verzameld. Via ‘wwweetjes’ kun je de tips vinden. Wanneer de website van deze werkgroep uit de lucht gaat kun je via vakantiegids2014 de gids met veel informatie en links naar websites nog steeds bekijken.
 3. Veel gemeenten organiseren betaalbare activiteiten voor schoolkinderen zoals spelweken of sportinstuiven. Informeer bij de gemeente of houd de informatie in de gratis huis- aan huisbladen (of op de website van de gemeente) in de gaten.
 4. Een goedkope manier van vakantie vieren is het ruilen van huis! Op onder meer www.huizenruil.com en www.intervac-homeexchange.com kun je hier informatie over vinden.
 5. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is couchsurfing misschien wel wat voor je. Op bijvoorbeeld Wat is couchsurfen en hoe doe je dat veilig? en Banksurfen – Couchsurfing/Alternatief Genieten kun je hier meer informatie over vinden. Je kunt ook werken in het buitenland om de kosten te dekken. Kijk hiervoor op globalsatwork.com
 6. Goedkope vliegtickets kun je het beste boeken wanneer de nieuwe dienstregeling bekend is (in januari en juli) of net voor de vertrekdatum kijken welke reisorganisaties nog tickets aanbieden. Deze lastminute boekingen kunnen veel korting opleveren. Ook via www.ticketspy.nl kun je geld besparen op tickets.
 7. Op veilingsites bieden op uitjes of vakanties. Let hierbij goed op de voorwaarden en wat er precies bij zit en voor welke datum de aanbieding verzilverd moet worden. Vergelijk de prijzen voor de aankoop met de reguliere prijzen. Dan pas kun je berekenen hoeveel korting je ontvangt. De bekendste is www.vakantieveilingen.nl
 8. Wil je op een sportieve manier vakantievieren? Dan is fietsen door Nederland en elke dag ergens anders overnachten een optie. Als je voor een klein bedrag per jaar donateur wordt van de Stichting Vrienden op de Fiets, ontvang je een gids met overnachtingsadressen bij particulieren. Meer informatie kun je vinden op www.vriendenopdefiets.nl
 9. Je bent vaak goedkoper uit als je via internet een reis boekt of kaartjes koopt voor een pretpark of een evenement.
 10. Sluit je een reisverzekering af, let er dan op dat je niet dubbel- of oververzekerd bent. Verschillende ziektekostenverzekeringen dekken ook de kosten die je in het buitenland maakt. En wie geen dure spullen meeneemt heeft aan een lage dekking vaak voldoende.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te genieten van je vrije dagen. Fietsen, wandelen, met een goedkoop treinkaartje naar een ander deel van het land reizen en daar de omgeving ontdekken. Als je dan eten en drinken meeneemt om onderweg te kunnen picknicken, hoeft het niet veel te kosten.

Heb jij nog tips of ervaringen waar anderen hun voordeel mee kunnen doen?

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen
Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

, , , , , , ,

Er zijn 4 reacties op 10 Tips voor een voordelige vakantie!

 1. Boudewijn 9 juli 2015 at 21:58 #

  Misschien een leuke tip als je een smartphone hebt. Met de auto naar Frankrijk over tolweg is erg lekker doorrijden maar ook duur ivm tol. De app peago helpt je leuk besparen met een kleine moeite. Je kan tot wel 25% besparen op tolkosten. Enkele reis naar Zuid Frankrijk bespaart al gauw tot 20 euro! De app kost wel 3,99 maar die haal je er dan echt uit. En hij werkt ook zonder internet zodat je geen dure internet kosten hebt. Kijk maar eens op de website.

  • Tineke van den Tillaart 10 juli 2015 at 09:24 #

   Bedankt voor de tip Boudewijn! Een alternatief is natuurlijk dat de bijrijder met gedetailleerde kaarten op schoot de alternatieve route kiest. Maar als je de kaarten om Frankrijk door te rijden nog moet kopen, ben je meer geld kwijt dan de uitgave voor deze app.

 2. Marian Bosma 1 juni 2016 at 08:24 #

  Wat een mooi breed aanbod van tips. Zo is er altijd wel een tip van toepassing.

  Ik heb ervaring met Vrienden op de fiets, de gastvrouwen/heren zijn geïnteresseerde mensen die zelf ook vaak fietsen in Nederland. Dat levert mooie verhalen op en tips. Ik heb een heerlijke strandwandelvakantie gehad van Hoek van Holland naar Den Helder en geslapen bij Vrienden op de fiets. Door mijn lunch en drinken in de supermarkten onderweg te kopen, kon ik het heel goedkoop houden. Ik heb veel gezien onderweg op het strand. Tip: neem wat plastic zakjes mee voor de schatten die je onderweg vindt en hang een kleine handdoek aan de buitenkant van je tas om de zanderige handen aan af te vegen.

  • Tineke van den Tillaart 1 juni 2016 at 12:38 #

   Bedankt voor je reactie Marian! Jouw tips zijn een mooie aanvulling op de tips in mijn blog.

Geef een reactie

*