10 Tips voor een voordelige vakantie!

vakantie publicdomainWat zijn jouw plannen voor de vakantie?

Het is fijn om een paar weken vrij te zijn en vakantie te vieren. Zelfs als je weinig te besteden hebt, zijn er mogelijkheden om je vakantie op een leuke manier door te brengen.

Tips voor een voordelige vakantie

  1. Stel een budget vast voor uitstapjes en/of vakantie. Houd daarbij rekening met grote uitgaven die je misschien op korte termijn moet doen. Laat voldoende geld op de spaarrekening staan voor onverwachte uitgaven!
  2. Heb je weinig te besteden? De (inmiddels opgeheven) werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft betaalbare mogelijkheden voor vakanties verzameld. Veel informatie over een vakantie met of zonder kinderen, kinderkampen en jongerenvakanties, vakanties met voorzieningen voor gehandicapten en woningruil/oppas. De website van deze werkgroep is inmiddels uit de lucht maar je kunt via vakantiegids2014 de gids met veel informatie en links naar websites nog steeds bekijken.
  3. Veel gemeenten organiseren betaalbare activiteiten voor schoolkinderen zoals spelweken of sportinstuiven. Informeer bij de gemeente of houd de informatie in de gratis huis- aan huisbladen (of op de website van de gemeente) in de gaten.
  4. Een goedkope manier van vakantie vieren is het ruilen van huis! Op onder meer www.huizenruil.com en www.intervac-homeexchange.com kun je hier informatie over vinden.
  5. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is couchsurfing misschien wel wat voor je. Op bijvoorbeeld Wat is couchsurfen en hoe doe je dat veilig? en www.ikwilmeerreizen.nl kun je hier meer informatie over vinden. Je kunt ook werken in het buitenland om de kosten te dekken. Kijk bijvoorbeeld op www.yobbers.nl op www.tentravel.nl voor meer informatie! Je kunt ook als vrijwilliger aan de slag in het buitenland. Kijk hiervoor op www.backpackcentrale.nl
  6. Goedkope vliegtickets kun je het beste boeken wanneer de nieuwe dienstregeling bekend is. Je kunt ook net voor de vertrekdatum kijken welke reisorganisaties nog tickets aanbieden. Deze lastminute boekingen kunnen veel korting opleveren. Ook via www.ticketspy.nl kun je geld besparen op tickets.
  7. Op veilingsites bieden op uitjes of vakanties. Let hierbij goed op de voorwaarden en wat er precies bij zit en voor welke datum de aanbieding verzilverd moet worden. Vergelijk de prijzen voor de aankoop met de reguliere prijzen. Pas dan kun je berekenen hoeveel korting je ontvangt. De bekendste is www.vakantieveilingen.nl
  8. Wil je op een sportieve manier vakantievieren? Dan is fietsen door Nederland en elke dag ergens anders overnachten een optie. Als je voor een klein bedrag per jaar donateur wordt van de Stichting Vrienden op de Fiets, ontvang je een gids met overnachtingsadressen bij particulieren. Meer informatie kun je vinden op www.vriendenopdefiets.nl
  9. Je bent vaak goedkoper uit als je via internet een reis boekt of kaartjes koopt voor een pretpark of een evenement.
  10. Sluit je een reisverzekering af, let er dan op dat je niet dubbel- of oververzekerd bent. Verschillende ziektekostenverzekeringen dekken ook de kosten die je in het buitenland maakt. Als je geen dure spullen meeneemt heb je aan een lage dekking vaak voldoende.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te genieten van je vrije dagen. Fietsen, wandelen of met een goedkoop treinkaartje naar een ander deel van het land reizen en daar de omgeving ontdekken. Als je dan eten en drinken meeneemt om onderweg te kunnen picknicken, hoeft het niet veel te kosten.

Heb jij nog tips of ervaringen waar anderen hun voordeel mee kunnen doen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]