Administratie op orde, de voordelen!

Zit je nog na te genieten van je vakantie?
En heb je tijdens de vakantie geen post en binnengekomen mails bekeken?
Ben je thuis gebleven, dan heb je misschien ook niet naar post en mails gekeken. En grote kans dat je tijdens je vakantie helemaal geen zin had om met je administratie bezig te zijn.

Wat ook kan is dat je tijdens de vakantie heel snel je mails checkt, maar er op dat moment niets mee doet. Als je dan thuis op je computer al die mails weer ziet, let er dan op dat je geen mails verwijdert waar nog wel wat mee gedaan moet worden.

Is jouw administratie op orde?

Als je administratie op orde is, zal het je ook na een vakantie niet veel tijd kosten om de post en de binnengekomen mails te verwerken. Je moet er wel even voor gaan zitten om uit te zoeken of er rekeningen betaald moeten worden. Eventuele betalingen kun je dan zo snel mogelijk inplannen.
Als je gewend bent om regelmatig tijd vrij te maken om je administratie bij te houden, zie je vast ook de voordelen van een bijgewerkte administratie. Dat geldt zowel voor een thuisadministratie als een zakelijke administratie.

voordelen van administratie op orde

Wat zijn de voordelen van een overzichtelijke administratie?

Thuisadministratie
Je weet wat je nog te besteden hebt na aftrek van de vaste lasten en de incidentele betalingen en dat geeft rust in je hoofd!

Tips

 • Gebruik automatische incasso voor de betaling van de vaste uitgaven
 • Plan de betalingen van andere rekeningen in aan de hand van de betaaldatum
 • Voldoende saldo op de rekening voorkomt rood staan. Rood staan kost geld!

Zakelijke administratie
Bij een goed inzicht in de gemaakte kosten, omzet en de winst, kun je beter inspelen op ontwikkelingen en activiteiten eventueel bijstellen.
Het voordeel is dus dat je op tijd de juiste beslissingen kunt nemen!
Zelfs in de voorbereidende fase, dus wanneer je nog niet met je onderneming begonnen bent of nog geen enkele klant hebt binnengehaald, is het van belang om de administratie goed in kaart te brengen.

Een actuele zakelijke administratie geeft inzicht in:

 • Wat zijn de werkelijk gemaakte kosten vergeleken met begrote kosten?
 • Stijgt de winst en blijven de kosten binnen de marges?
 • Is de prijs voor diensten of producten hoog genoeg om na aftrek van de kosten winstgevend te zijn?
 • Betalen de klanten op tijd?
 • Kom ik in aanmerking voor belastingvermindering op het gebied van de BTW?

Je kunt de zakelijke administratie uitbesteden aan een boekhouder, maar ook dan blijf je zelf verantwoordelijk. Het is dus wel zaak om de cijfers regelmatig te bespreken, zodat je weet hoe je er voor staat!

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen, overzichten te maken, grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Wat ga jij doen om je administratie bij te houden?

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen
Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

, , , , ,

Er zijn 2 reacties op Administratie op orde, de voordelen!

 1. Marian Bosma 16 augustus 2017 at 12:00 #

  Mijn vakantie moet nog starten en ik weet dat het heel lastig voor mij is om mijn e-mail niet te openen. Daarom zeg ik voor de vakantie vaak een aantal nieuwsbrieven die ik toch niet lees op, zodat die niet meer binnen komen. Die hoef ik dan na de vakantie niet weg te gooien.

  Dank je wel voor de tip om ook opgeruimd op vakantie te gaan, om alvast mijn administratie bij te werken en mijn bureau op te ruimen, dat scheelt zeker een berg (letterlijk) als ik weer start met werken.

  • Tineke van den Tillaart 16 augustus 2017 at 12:15 #

   Dank voor je reactie Marian! Goed dat je benoemt dat het heel prettig is om na je vakantie aan een opgeruimd bureau alleen de post en de mails van de vakantieperiode te hoeven verwerken.

Geef een reactie

*