Welkom op mijn eerste blog als BudgetCoachNieuwegein!

Kortgeleden ben ik gestart als budgetcoach voor Nieuwegein en omstreken naast mijn parttime baan als salarisadministrateur.

Ik heb gewerkt bij de overheid, als zelfstandige en in het bedrijfsleven, onder meer als maatschappelijk werkster en salarisadministrateur. Persoonlijk heb ik het altijd een uitdaging gevonden om rond te komen met de beschikbare inkomsten en besparingsmogelijkheden te ontdekken om leuke dingen te kunnen blijven doen. Uit ervaring weet ik hoe het voelt als je keuzes moet maken als er weinig geld beschikbaar is.

Ik vind het leuk om mensen te helpen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie en bij het ontwikkelen van een verantwoord uitgavenpatroon. Het geeft rust als de inkomsten en uitgaven weer in balans zijn. Er kan bijvoorbeeld weer geld gereserveerd worden voor dure uitgaven of vakantie. Dit heeft mij doen besluiten een opleiding te volgen tot gecertificeerd budgetcoach bij Mijnbudgetcoach.nl. Ik ben als franchisenemer aangesloten bij deze organisatie.

Met de blog wil ik de lezers tips geven hoe ze kunnen besparen op hun uitgaven, of bewustere keuzes kunnen maken. Het is nu begin november en dan is het al snel december met het Sinterklaasfeest, Kerstmis en de jaarwisseling. Voor veel mensen is dit een dure maand. De volgende tips kunnen misschien helpen om uit te komen met het beschikbare budget.

Cadeautjes met Sinterklaas en/of Kerstmis: Of je nu Sinterklaas viert of elkaar met Kerstmis cadeautjes geeft, in beide gevallen is het verstandig om een schatting te maken van de kosten. Kinderen willen graag veel cadeautjes, dus veel kleine cadeautjes in plaats van 1 groot cadeau is een optie. Vaak zijn er in buurtcentra speelgoedbeurzen waar je voor niet veel geld mooi speelgoed kunt kopen en misschien zelf kunt verkopen waar je kinderen niet meer mee spelen. Ook via internet kan voordelig ingekocht worden, nieuw of tweedehands. Door nu al te beginnen met inkopen doen, kan er voordeliger ingekocht worden en wordt stress op de laatste dagen voor het feest voorkomen.

Eten en drinken met de feestdagen: Bedenk van te voren wie er deelnemen aan een maaltijd. Kinderen hebben vaak heel andere ideeën over een feestmaaltijd dan volwassenen. Als er met een grotere groep bij 1 gezin gegeten wordt, is het misschien leuk als iedereen een onderdeel van de maaltijd bereidt. Al weken voor de feestdagen zijn er producten bij de supermarkten in de aanbieding die bij een feestmaaltijd passen, bewust inkopen dus.

Kerstsfeer: Een kerstboom is op veel plaatsen te koop. Gezien de prijsverschillen is het zinvol om verschillende verkooppunten in de buurt langs te gaan. Terwijl de kerstversieringen voorheen jarenlang gebruikt werden, is er nu een trend van steeds wisselende stijlen. Het is de vraag of je daar steeds aan mee moet doen. Misschien vinden kinderen die ouderwetse versieringen wel veel feestelijker. Vaak vinden ze het leuk om zelf iets te maken voor in de kerstboom. Kaarsen zijn te koop in allerlei prijsklassen, net als kerstkaarten.

Vuurwerk: Als je vuurwerk wilt afsteken is het heel verstandig om van te voren al te bepalen hoeveel je uit wilt geven. Van te voren bestellen kan ook. Meegenieten van het vuurwerk dat in de buurt wordt afgestoken is gratis!

Heb jij nog tips om de decembermaand gezellig en voordelig door te komen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen
Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

,

Reageer jij als eerste?

Geef een antwoord

*