Besparen door spullen te delen!

Heb jij veel spullen die je nauwelijks gebruikt?
Of heb je bepaalde gereedschappen nodig voor een klus, maar vind je de aanschaf te duur omdat je ze daarna misschien nooit meer zult gebruiken?

Hoe kun je besparen op dure gereedschappen?

Vooral als je net verhuisd bent, of een deel van je huis op wilt knappen heb je gereedschap nodig. Maar ook voor het onderhoud van je tuin bestaan hulpmiddelen die duur zijn in aanschaf, maar wel heel handig.

Wat kun je doen als je gereedschap nodig hebt?

deelgebruik pixabay

  • Kopen
  • Huren
  • Lenen
  • Ruilen
  • Delen

Kopen
Wanneer je weet dat je een bepaald apparaat regelmatig gaat gebruiken is het zinvol om dit aan te schaffen. Je kunt het zo pakken, zult daardoor een klus ook sneller uitvoeren. Voor het onderhoud en eventuele reparatie ben je zelf verantwoordelijk.

Huren
De meeste bouwmarkten verhuren gereedschap. Het risico of schade aan het apparaat kun je vaak afkopen. Je moet een klus wel plannen als je gereedschap voor een bepaalde dag of periode wilt huren.

Lenen
Je kunt gereedschap soms lenen van familie of vrienden. Er zijn dan meestal geen kosten aan verbonden. Het is wel vervelend als er iets kapot gaat. Het kan zijn dat je dan de reparatiekosten of de vervanging van het apparaat moet betalen.

Ruilen
Een variatie op het lenen en huren is ruilen. Je leent dan bijvoorbeeld een stuk gereedschap van een bekende en brengt de ander bijvoorbeeld met de auto ergens naar toe of helpt bij een administratief probleem.

Delen
Omdat iedereen wel spullen heeft die niet dagelijks gebruikt worden, zijn er initiatieven ontstaan om deze te delen met mensen in je omgeving die je vertrouwt.

Een voorbeeld van een initiatief om spullen op een snelle en veilige manier te delen is Peerby. Via Peerby laat je je buren weten waar je naar op zoek bent. Dit rondvragen zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Het is inmiddels mogelijk een leenverzekering af te sluiten, maar dit is niet verplicht.
Op de website van Geldloos staan ook veel tips om op voordelige wijze aan de spullen te komen die je voor een bepaalde klus nodig hebt.

Voordelen

Door spullen met elkaar te delen besparen we met z’n allen kostbare grondstoffen en energie die anders nodig zouden zijn voor de productie van nieuwe spullen. Spullen delen is dus duurzamer, je kunt geld besparen en je leert mensen uit je omgeving kennen!

Welke spullen zou jij willen delen met je buren?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]