Hoe je met opruimen geld kunt verdienen!

Wanneer heb jij voor het laatst je huis opgeruimd?
Het voorjaar is begonnen! Lang geleden was dat het moment om aan de grote schoonmaak te beginnen. Die gewoonte hebben we een beetje losgelaten, maar je huis één keer per jaar goed opruimen geeft niet alleen ruimte in je huis maar ook in je hoofd. Opruimen betekent weggooien en dat maakt het vaak zo moeilijk.

Maar wat betekent het voor je als je geld kunt verdienen met opruimen?
Of als je er iemand anders gelukkig kunt maken met jouw spullen?
Dat voelt al heel anders!

Wanneer je het benauwd krijgt van het idee om je huis op te ruimen kun je klein beginnen. Start bijvoorbeeld met het leeghalen van een overvolle la of een rommelige trapkast waar van alles in wordt gezet.
Volg dan het actieplan!

Actieplan opruimenopruimen publicdomainvectors.org

  • Sorteer alle spullen in drie categorieën: Houden, Twijfel, Mag weg.
  • Gooi overbodige dingen weg, breng ze naar de Kringloopwinkel of verkoop ze.
  • Beslis binnen een week over de categorie Twijfel. Alles wat je twee jaar of langer niet hebt gebruikt of gedragen, kan weg, tenzij het een belangrijk aandenken is. Je kunt daar ook een foto van maken en die bewaren!
  • Berg gelijksoortige spullen bij elkaar op, het liefst daar waar je ze nodig hebt.
  • Koop dozen en opruimbakken in verschillende kleuren.
  • Plak overal etiketten of stickers op.
  • Bewaar voorwerpen die je vaak gebruikt op ooghoogte of iets lager; zware voorwerpen of spullen die minder vaak nodig zijn op heuphoogte en spullen die je weinig gebruikt op een hoge plek, achterin de opslagruimte of onder het bed.
  • Herhaal dit actieplan regelmatig en vermijd achterstanden.

Wat doe je met spullen die je niet meer nodig hebt?

Op Koningsdag (27 april) zijn er door het hele land vrijmarkten waar je overbodige spullen en kleding kunt verkopen. Wil je niet wachten tot die tijd dan kun je een en ander proberen te verkopen op bijvoorbeeld www.marktplaats.nl Wat jij niet mooi meer vindt of niet meer gebruikt, kan voor een ander een aantrekkelijk aanbod zijn.

Het kost je tijd om de verkoop te organiseren, maar als je met de opbrengst een bepaalde wens kunt vervullen, is dat de moeite waard.

En als je er echt geen zin in hebt om je afgedankte spullen en kleding te verkopen, kun je ze altijd nog schenken aan een Kringloopwinkel of een Goed Doel. Het kan je een heel prettig gevoel geven als een ander nog plezier kan hebben van jouw spullen.

Hou jezelf niet voor de gek!

Als je iets al een tijdje hebt en nooit gebruikt, dan gaat dat ook niet meer gebeuren. Iets bewaren uit beleefdheid of omdat het duur was is nergens voor nodig. Als je het lelijk vindt, het kapot is of je gebruikt het niet, dan kan het weg!
Voor mij was een verhuizing 14 jaar geleden een aanleiding om eens flink op te ruimen. En sinds die tijd probeer ik elk jaar het schoonmaken van een kast of lade te combineren met het wegdoen van overbodige spullen. Dat werkt goed, want wat het ene jaar nog bewaard moest blijven, kan vaak een jaar later alsnog weg.

Wat helpt om je huis opgeruimd te houden is kritisch te kijken naar nieuwe aankopen!

Hoe vaak ruim jij je huis op?
Vind je het moeilijk of gemakkelijk om dingen weg te doen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen, grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]