Is een aankoop met korting altijd voordeliger?

Wordt jij door het woord korting in de actiestand gezet om wat te kopen?
Als je op internet zoekt op het woord korting krijg je vele pagina’s te zien met informatie over kortingsacties. Dat is interessant als je op zoek bent naar een bepaald product dat je aan wilt schaffen.

Maar niet alleen op internet, ook in de winkelstraten zie je het woord korting bijna altijd wel ergens op de winkelruiten staan. Als je wilt besparen op je aankopen, is het goed voor je budget om kortingsacties in de gaten te houden.

kortingen pixabay

Wanneer is een korting interessant voor jou?

 • Ben je op zoek naar een bepaald product?
  Kijk op internet en in winkels wat de gangbare verkoopprijs is en waar dit product het goedkoopste verkrijgbaar is. Als de aanbieding met korting dan nog voordeliger is, kun je een goede deal sluiten.
 • Wil je een apparaat in huis vervangen?
  Zoek dan regelmatig op internet en in winkels naar een vervangend product. Je bepaalt welke apparaten voldoen. Zodra één van de geschikte apparaten in de aanbieding komt, doe je de aankoop.
 • Nieuwe kleding nodig?
  Loop regelmatig een winkel binnen om te kijken naar wat je leuk vindt. En zodra de kleding is afgeprijsd koop je de gewenste kleding. Om de paar weken moet er ruimte gemaakt worden voor nieuwe kleding. Als je de normale verkoopprijs weet, weet je precies hoeveel korting je krijgt. Ook op internet kun je zoeken naar kleding en de prijzen vergelijken.
 • Aanbiedingen van/voor vermeld op het prijskaartje.
  Als je niet weet wat de oorspronkelijke verkoopprijs was en de adviesprijs van de fabrikant op het kaartje staat, is het lastig om te beoordelen hoe hoog de korting is. De adviesprijs is vaak hoger dan de verkoopprijs. Als de adviesprijs in de van/voor vermelding vermeld staat, lijkt de korting veel hoger!
 • Hoge kortingen tot wel 70%!
  Hiermee word je de winkel binnengelokt! Eenmaal binnen blijken die sterk afgeprijsde artikelen foeilelijk of niet interessant te zijn en is de korting op de rest van het assortiment veel minder. Let dan goed op of het voordeel wel echt een voordeel voor jou is.
 • Hoef je in verband met een actie geen BTW te betalen?
  Dan lijkt het er op dat je 21% korting krijgt! Als een product met btw € 121 kost, en zonder btw € 100, is de korting echter 17,36 %. Op een duur apparaat kan dat natuurlijk in euro’s veel korting opleveren, maar blijf in dat geval de uiteindelijke prijs vergelijken met wat je elders betaalt.
 • Kun je kiezen tussen verschillende prijsklassen van hetzelfde product?
  Je bent vaak geneigd niet het goedkoopste of duurste te kiezen maar het product met de gemiddelde prijs. Dus als een fabrikant of restaurant meer omzet wil maken vervalt soms de goedkoopste variant en wordt een duurdere toegevoegd. Als je dan kiest voor de gemiddelde prijs, kies je voor het product dat voorheen de duurste was.
 • Kortingsbonnen zijn vaak beperkt te gebruiken!

Het kan heel verleidelijk zijn om in verband met de korting aankopen te doen die je helemaal niet nodig hebt. Als je zonder die korting niet van plan was geld uit te geven, doe het dan nu ook niet. Er komt vast nog wel eens een kortingsactie voorbij voor iets dat je wel nodig hebt!

Hoe bepaal jij of een korting interessant genoeg is om een aankoop te doen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen, grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]