Kleding nodig en weinig budget?

Wil je kleding kopen, maar heb je weinig budget?
Aan het begin van een nieuw seizoen maak ik even tijd om uit te zoeken wat ik nog aan kleding in de kast heb liggen. Dan zie ik snel genoeg wat er minimaal aangeschaft moet worden voor de komende maanden. Ik let daarbij vooral op combinatiemogelijkheden zoals kleur en stijl.

Als je weinig budget hebt, ligt het voor de hand om te bezuinigen op de aanschaf van kleding. Op een bepaald moment ben je echter genoodzaakt je voorraad aan te vullen. Wat voor mogelijkheden heb je dan om voordelig kleding aan te schaffen?

Kleding aanschaffen kan op verschillende manieren

  • kledingruil2In de kledingwinkels, al dan niet afgeprijsd
  • Op de markt
  • Nieuw in zogenaamde outletwinkels
  • Nieuw en tweedehands via internet
  • Tweedehands in kringloopwinkels
  • Tweedehands via kledingruil of kledingbibliotheek

Nieuwe kleding

Naast de kleding die ik voor de volle prijs koop, vind ik het een sport om gebruik te maken van aanbiedingen in kledingwinkels, een outlet of op de markt.
Als je goed oplet en even kan wachten met een aankoop, kun je veel geld besparen. Ook via internet kun je prijzen vergelijken, mits je het geduld hebt om hier bewust naar te kijken.

Tweedehands kleding

Voor tweedehands kleding in kringloopwinkels geldt dat je misschien een aantal keer niets van je gading zal vinden, en dan ineens tegen een mooi kledingstuk aan kunt lopen. Hoe groter het aanbod in de winkel des te meer kans.
Dat geldt ook voor het kopen van kleding via internet. Een vriendin van mij heeft een keer via markplaats.nl een grote doos met kleding gekocht voor de waarde van 1 jurkje en heeft daar veel mooie kleding van kunnen dragen.

Kledingruil

Via kledingruil verzamel je een nieuwe garderobe zonder een cent uit te geven. Er is meer dan genoeg te ruilen: Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen zo’n 70% van hun kleding niet of nauwelijks dragen. Als je veel kleding hebt, die je niet (meer) draagt kun je bijvoorbeeld met een groep vriendinnen een ruilfeestje organiseren.
Tips om een kledingruil te organiseren vind je op de website KouweKleren of met deze Handleiding kledingruil

Bezoek een ruilfeestje

Vind je het teveel gedoe om zelf iets te organiseren, maar wil je wel deelnemen aan een kledingruil? Als je via Facebook zoekt op kledingruil blijken er veel evenementen georganiseerd te worden om kleding te ruilen. Door een evenement bij te wonen bespaar je geld, vernieuw je je garderobe, ben je duurzaam bezig én maak je ook nog eens een ander blij met jouw ongedragen kleding. Het is natuurlijk heel gezellig om dit samen met vriendinnen te doen.

Kledingbibliotheek

In Amsterdam draait al enige tijd een kledingbibliotheek. Voor een klein bedrag per maand huur je daar originele tweedehands of designerkleding.
Mogelijkheden genoeg dus om voordelig je garderobe aan te vullen en geld te besparen!

Hoe bespaar jij op de uitgaven voor kleding?

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]

2 gedachten over “Kleding nodig en weinig budget?”

  1. Ik heb een aantal basis kledingstukken, waar ik graag gekleurde t-shirts onder draag in de kleur van het seizoen. En die haal ik bij de HEMA, biologisch katoen, voor weinig. Ja, ze hebben maar een beperkt aantal kleuren. Maar als ik elk voorjaar twee T-shirts koop en elk najaar twee, dan heb ik na verloop van tijd heel veel kleuren T-shirts in mijn kast die allemaal goed bij mij passen.

    • Dank voor je reactie Marian! Zo doe ik het ook met schoenen, jasjes, rokken en broeken. Zo heb ik in de loop der jaren een aardig assortiment aan kleding verzameld. Ik koop dus niet veel kledingstukken per jaar, maar wel elk jaar een paar stuks. En ja, soms moet je kleding wegdoen omdat deze versleten en/of verkleurd is 🙂

Reacties zijn gesloten.