Met een schone lei beginnen!

Ik wil elk nieuw jaar met een schone lei beginnen!
Je zult je misschien afvragen hoe dat kan.
Alles loopt toch gewoon door? Problemen zijn toch niet ineens opgelost?
Wat ik bedoel is dat je bij elke jaarwisseling even stil kunt staan bij alles wat zich afspeelt in je leven.

Je maakt de balans op en stelt jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • schone leiWat is er goed gegaan?
 • Wat is er niet goed gegaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Waar ben ik dankbaar voor?
 • Wat wil ik loslaten?
 • Past mijn manier van leven nog bij mij?
 • Wat wil ik in het nieuwe jaar bereiken?
 • Waar wil ik in groeien?
 • Welke nieuwe ervaringen wil ik opdoen?
 • Met wie wil ik samenwerken?

Het werkt het beste als je er tijd voor neemt om de antwoorden uitgebreid op te schrijven. Het hoeft geen mooi verhaal te worden, laat
die pen maar schrijven.

Nicky Koopmans van Happy Holon heeft de afgelopen week in haar blog beschreven hoe je gebeurtenissen met een energetische lading los kunt laten door een ritueel. Of je nu in dit ritueel gelooft of niet, het opschrijven van alle vervelende ervaringen en emoties kan je helpen er meer afstand van te nemen. Vaak zit je zo vast in een patroon van zorgen over gezondheid, werk, familie of financiën, dat je geen creatieve oplossingen meer kunt bedenken. Door er afstand van te nemen, krijg je vaak weer ruimte om met een frisse blik naar de komende tijd te kijken.

Door je plannen op te schrijven heb je doelen bepaald! Het stellen van doelen helpt je om bewust een richting te kiezen in wat je wilt bereiken!
In mijn blog Waarom doelen stellen belangrijk is! heb ik al eerder beschreven wat je kunt doen om je doelen te bereiken.

Als budgetcoach vraag ik mijn klanten altijd wat ze willen bereiken met een traject bij mij. Het doel is vaak een goed inzicht te krijgen in de financiën als eerste stap naar een schuldenvrije toekomst. Zijn er geen schulden dan is het doel inzicht in de financiën om meer geld over te houden om financiële doelen zoals een vakantie of een verbouwing te kunnen realiseren.

Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het op orde brengen van de financiën en ze te leren hoe ze geld over kunnen houden voor wat het leven leuk en zinvol maakt.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie doelen!

Wat heb jij losgelaten en wat zijn jouw doelen voor de komende tijd?

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen
Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

, , , , ,

Er zijn 8 reacties op Met een schone lei beginnen!

 1. Anneke Panella-Drijver 5 januari 2016 at 10:31 #

  Hallo Tineke, ik heb meerdere doelen zowel zakelijk als privé. Een van mijn doelen is om elke ochtend te mediteren. Ik ben heel benieuwd hoe ik mij hierdoor ga voelen. En de beste wensen voor 2016! Groet, Anneke

  • Tineke van den Tillaart 5 januari 2016 at 17:16 #

   Dank voor je reactie Anneke! Dat mediteren is een goed plan. Ik heb dit zelf ongeveer 9 jaar geleden ingebouwd in mijn dagritme. Het helpt mij om de dag vanuit rust te beginnen. Veel succes!

 2. Saskia van de Riet 11 januari 2016 at 18:08 #

  Wat ik wil loslaten is dat financiële administratie niet hetzelfde is als kunnen omgaan met geld. Het eerste kan ik (nog) niet goed, het tweede juist wel. Mijn doel is om alles aan mijn financiële administratie te doorgronden, zodat ik het daarna effectief kan uitbesteden.

  • Tineke van den Tillaart 12 januari 2016 at 11:11 #

   Bedankt voor je reactie Saskia! Goed plan om de administratie uit te besteden als je begrijpt hoe het allemaal in elkaar zit. Mijn vraag is dan of je het doorgronden van je financiële administratie alleen gaat doen, of dat je iemand vraagt je daarbij te helpen zonder het direct over te nemen?

 3. Marielle van der Vlies 11 januari 2016 at 19:36 #

  Hi Tineke,

  wat ik heb losgelaten? Nou heb je even? Heel wat, maar het belangrijkste wat ik heb losgelaten is dat ik eerst voor anderen moet zorgen en daarna pas voor mezelf. Ik moet namelijk eerst voor mezelf zorgen en daarna voor anderen. Ook financieel. En dat lukt. Ik herken wat je schrijft, het opschrijven helpt het loslaten. Ik heb een heel dagboek bijgehouden van afgelopen jaar en door dingen op te schrijven kon ik er ook makkelijker afstand van doen.

  Mijn doel is om in 2016 10.000 ondernemers te helpen aan succes met hun bedrijf.

  Groetjes Marielle

  • Tineke van den Tillaart 12 januari 2016 at 11:15 #

   Mooi doel Marielle! Het opschrijven heeft jou het inzicht gegeven dat je in de eerste plaats goed voor jezelf moet zorgen. Pas dan kun je ook voor anderen zorgen. Succes met het bereiken van je doel!

 4. Evelien Bos 12 januari 2016 at 21:31 #

  Hoi Tineke, 2015 was een soort transitiejaar voor mij. Na jarenlang geworsteld te hebben met allerlei beperkende overtuigingen heb ik een bedrijf en goedbetalende klanten… dit kan alleen maar beter worden, want voor 2016 heb ik zowel een business coach als een persoonlijke coach waarmee ik grote stappen ga zetten. Dat is iets wat zeker is.

  Ik schrijf alles op! Mijn doel is om in 2016 mijn omzet minimaal te verdubbelen. Een goed lopend online programma gaat me daarbij helpen.
  Groetjes, Evelien

  • Tineke van den Tillaart 12 januari 2016 at 22:12 #

   Bedankt voor je reactie Evelien! Jij hebt dus veel inzichten gekregen in 2015 en je beperkende overtuigingen losgelaten. En hele mooie doelen gesteld voor 2016!

Geef een reactie

*