Tips voor een feestmaand zonder geldzorgen!

Wat betekent de feestmaand december voor jou?
Als ik deze vraag aan mezelf stel komen er direct allerlei herinneringen, gedachten en gevoelens bij me op. Dat varieert van gezellig, sfeervol, kaarsjes en enthousiaste kinderen tot drukte, veel orgacadeau-pixabayniseren, weinig daglicht en extra kosten.
Daarnaast was deze feestmaand tijdens mijn werk als salarisadministrateur altijd een hectische periode. In verband met de kerstdagen verwachtten de collega’s wat eerder dan gebruikelijk hun salaris te ontvangen om de inkopen voor de kerstdagen te kunnen doen.

Hoe fijn zou het zijn om te genieten van een feestmaand zonder geldzorgen!

Om het je gemakkelijker te maken heb ik wat tips verzameld die je hierbij kunnen helpen. Gebruik ze als inspiratie!
Wie weet, heb jij nog meer leuke tips, waar je andere lezers blij mee kunt maken!

 • Wat is je budget?
  Bepaal voordat je inkopen gaat doen, hoeveel geld je maximaal uit wil geven aan cadeautjes en overige uitgaven voor de feestdagen. Heb je niet veel budget, stel dan voor om lootjes te trekken, zodat je maar voor 1 persoon in een groep een cadeautje hoeft te kopen.
 • Cadeautjes met Sinterklaas en/of Kerstmis
  Kinderen vinden het leuk om cadeautjes uit te pakken, dus met veel kleine cadeautjes kun je ze heel blij maken. Via internet kun je voordelig mooi speelgoed kopen en zelf verkopen wat je kwijt wilt. Mijn zoons hebben jaren gespeeld met houten meccano, dat ik voor een paar euro op een speelgoedbeurs gekocht had. Leuk ingepakte cadeautjes, maakt het uitpakken nog interessanter. Hoe eerder je let op aanbiedingen en begint met aankopen doen, hoe minder stress je hebt.
 • Eten en drinken met de feestdagen
  Bedenk van tevoren wie er deelnemen aan een maaltijd. Kinderen hebben vaak andere ideeën over een feestmaaltijd dan volwassenen. Als er met een grotere groep bij één gezin gegeten wordt, is het misschien leuk als iedereen een onderdeel van de maaltijd bereidt. Al weken voor de feestdagen zijn er producten bij de supermarkten in de aanbieding die bij een feestmaaltijd passen, bewust inkopen dus.
 • Kerstsfeer
  Als je een echte kerstboom wilt kopen is het zinvol om prijzen te vergelijken bij verschillende verkooppunten. Het voordeel van een kunstboom is dat je van een eenmalige investering jarenlang plezier hebt. Dit geldt ook voor kerstversieringen, die gaan heel lang mee. Wel is er een trend van steeds wisselende stijlen, maar het is de vraag of je daar steeds aan mee wil doen. Kinderen vinden het vaak leuk om versieringen voor in de boom te maken. Op die manier kun je ook elk jaar variëren. Kaarsen en kerstkaarten zijn te koop in allerlei prijsklassen. Je kunt ook zelf kaarten maken, al dan niet samen met je kinderen.
 • Vuurwerk
  Als je vuurwerk wil afsteken, bepaal dan voordat je gaat bestellen of kopen hoeveel je maximaal uit wil geven. Meegenieten van het vuurwerk dat in de buurt wordt afgestoken is gratis!
 • Laat je niet gek maken door de reclame!
  De beleving van de feestdagen in december is vooral heel persoonlijk. Ik vier geen Sinterklaasfeest meer sinds mijn kinderen de voorkeur gaven aan de kerstdagen om elkaar cadeautjes te geven. Maar ook dat is inmiddels veranderd. Voor mij zijn de kerstdagen vooral een moment om even tot rust te komen, een lekker dik boek te lezen en te eten waar ik zin in heb, of dat nu past bij die dagen of niet!

Wat doe jij met de feestdagen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]

2 gedachten over “Tips voor een feestmaand zonder geldzorgen!”

 1. Wij kopen in oktober, november de meeste cadeautjes voor sinterklaas en kerst. Dit scheelt heel erg in de kosten en niet te vergeten stress. En de meeste kortingen die ze geven voor kerst en sinterklaas is ook niet altijd waar. Ook kijken we altijd eerst rond voor we wat kopen, gezien het soms ergens anders wat goedkoper is.

  Ook op internet kijken we altijd goed rond, want je wilt natuurlijk niet voor verrassingen staan.

  • Bedankt voor je reactie Mary! Zo heb ik het eigenlijk altijd gedaan met de Sinterklaas inkopen, toen ik dat nog vierde in mijn familie en later met mijn kinderen. Zo fijn als je niet in alle drukte in de dagen voor 5 december nog inkopen moet doen.

Reacties zijn gesloten.