Tips voor extra geld in dure maanden!

Je hebt dure maanden en voordelige maanden. In de dure maanden kun je wel wat extra geld gebruiken.
De maand december is voor veel mensen een dure maand. Andere maanden kunnen ook duur uitvallen door bijvoorbeeld verjaardagen of onverwachte uitgaven.

Hoe kom je een dure maand door?

Om te beginnen kun je vaststellen in welke maanden je meer uitgaven hebt dan gemiddeld.
Vervolgens onderzoek je in welke maanden je minder uitgaven hebt dan gemiddeld.
Als bij jullie de verjaardagen zorgen voor extra uitgaven voor een feestje, cadeaus en dergelijke, kun je snel zien welke maanden extra kosten met zich meebrengen.

Om de extra kosten op te vangen, zijn er twee mogelijkheden:

 • maandelijks (of in ieder geval in de voordelige maanden) geld opzij zetten of
 • extra inkomsten genereren

Hoe kun je extra geld verdienen?

 1. Spullen verkopen die je niet meer gebruikt
  Dit kan bijvoorbeeld via Facebookgroepen, Markplaats.nl, Speurders.nlTweedehands.net of Advertenties.com . Je kunt spullen op meerdere aanbodpagina’s tegelijk aanbieden.
 2. Speelgoed verkopen
  Je kinderen spelen er niet meer mee, en je wilt het niet jarenlang opslaan voor je (eventuele) kleinkinderen. Zeker hoogwaardig speelgoed zoals Lego en Duplo is interessant om te verkopen.
 3. Boeken verkopen
  Boeken kun je verkopen bij winkels die tweedehands boeken inkopen. Via internet kun je onder meer bij Bol.com boeken verkopen.
 4. Games verkopen
  Bij Game Mania.nl is het mogelijk je oude games te verkopen en direct geld ervoor te ontvangen. Kijk waar zij filialen hebben op Game Mania.nl. Ook via Bol.com kun je games verkopen.
 5. Kleding verkopen
  Bij het opruimen van je kledingkast kom je vast wel kleding tegen die je de afgelopen jaren niet gedragen hebt. Waarschijnlijk zul je dan ze ook nooit meer dragen. Ben je flink afgevallen of aangekomen, dan is die kans nog groter. Als kleding te lang blijft liggen is het gedateerd en wil je deze ook niet meer dragen. Er zijn winkels die tweedehands kleding aankopen, maar je kunt kleding ook aanbieden via Marktplaats.nl of andere aanbodpagina’s.
 6. Telefoon verkopen
  Overbodig geworden mobiele telefoons kun je via aanbodpagina’s verkopen maar ook aan specifieke bedrijven. Ook niet werkende toestellen zijn soms welkom. Zoek via Google naar ’telefoon verkopen’ en je zult heel wat bedrijven tegen komen.
 7. Gouden en zilveren sieraden verkopen
  Heb je gouden of zilveren sieraden die je niet meer draagt of kapot zijn? Ben je er niet aan gehecht, dan kun je deze verkopen aan gespecialiseerde inkopers. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op goudwisselkantoor.nlwww.goudinkooputrecht.nl of www.inkoop-goud-zilver-utrecht.nl
 8. Handelen
  Er zijn aanbodpagina’s waar alleen gratis spullen te vinden zijn. Je kunt de spullen ophalen en ze direct of na een beetje opknappen verkopen. Voorbeelden van aanbodpagina’s zijn: Gratisoptehalen.nl,  Gratisaftehalen.nl en GratisAfhalenOnline.nl
 9. Extra baan
  Voor verspreiding van huis aan huisbladen of reclamefolders worden vaak mensen gevraagd. Zowel in december als in de zomerperiode zoeken winkels en horecagelegenheden vaak extra hulpkrachten. Ook postbezorgers worden veel gevraagd in december.

Er zal vast wel een tip tussen zitten waar jij je voordeel mee kan doen. De aanbodpagina’s zijn niet alleen interessant voor de verkoop van overbodige spullen, maar ook voor de (voordelige) inkoop van spullen die jij goed kunt gebruiken op een moment dat je wat meer te besteden hebt.

Heb jij nog tips om extra geld te verdienen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen, overzichten te maken, grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]