Zorgeloos genieten van je vakantie!

Heb jij al plannen voor je vakantie?
Of je nu thuisblijft of op reis gaat, je wilt zorgeloos genieten van je vakantie! Als je even afstand kunt nemen van de dagelijkse werkzaamheden en andere verplichtingen, kun je daarna weer vol energie aan de slag.

Ik ben zelf net terug van een wandelvakantie op Madeira. De inspanning van het wandelen, de zon, de warmte en de gezelligheid van reisgenoten hebben mij weer helemaal opgeladen. Voor mijn gevoel ben ik veel langer dan een week weg geweest.

Hoe kun je zorgeloos genieten van je vakantie?

Organiseer je vakantie bijvoorbeeld met dit stappenplan:

 • Plannen maken
 • Reis boeken of ideeën voor een vakantie thuis uitwerken
 • Voorbereidingen
 • Vertrek
 • Programma op de plaats van bestemming
 • Weer naar huis
 • Afsluiting

Plannen maken
Gezien de goede ervaring met wandelvakanties in voorgaande jaren, wilde ik dit jaar weer gaan wandelen met een groep. Ik heb vervolgens een bedrag bepaald dat ik maximaal uit wil geven aan mijn vakantie.
Als je nieuwe schoenen of bijvoorbeeld een tent aan wilt schaffen voor een vakantie, moet je deze kosten meenemen in je budget.

Reis boeken of ideeën voor een vakantie thuis uitwerken

 • Toen ik eind vorig jaar mijn reisdoel bepaald had, heb ik de reis geboekt op het moment dat er een korting gegeven werd. Via een organisatie waar ik lid van ben, heb ik nog een extra korting gekregen. Altijd leuk meegenomen natuurlijk en zo bleef ik binnen mijn budget.
 • Als je weet waar je naar toe wil, kun je de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders van dezelfde bestemming.
 • Ga je niet op reis maar wil je een dag naar een pretpark, dan kun je via internet vaak kaartjes met korting kopen.

Voorbereidingen

 • Voor een wandelvakantie heb je wandelschoenen nodig die passen bij het gebied waar je gaat wandelen. Nieuwe schoenen moeten goed ingelopen zijn voor de vakantie. Ter voorbereiding is het ook met ingelopen wandelschoenen noodzakelijk om te trainen.
 • Na aanschaf van een nieuwe tent is het een goed idee om daar voor de vakantie een weekend mee te gaan kamperen. Wat je mist, kun je dan nog aanschaffen.
 • Reis je met eigen auto naar je vakantiebestemming, controleer dan of de staat van onderhoud goed genoeg is voor de reis.

Vertrek

 • Omdat ik op de dag van vertrek geen stress wil hebben over het vervoer naar Schiphol heb ik een aantal jaren taxivervoer geregeld. Er zijn veel aanbieders voor taxivervoer naar Schiphol met verschillende prijzen. Gedeeld vervoer is het voordeligste. Dit jaar heeft mijn zoon mij heel vroeg gebracht 🙂
 • Je kunt ook met je eigen auto naar Schiphol rijden en hem daar parkeren op een parkeerplaats voor lang parkeren. Voor deze optie zijn veel keuzemogelijkheden met verschillende prijzen. Als je met meerdere personen reist, kan dit voordeliger zijn dan taxivervoer.
 • Een derde optie is het reizen naar Schiphol met het openbaar vervoer. Je moet er dan rekening mee houden dat er soms vertragingen zijn.
 • De laatste optie is familie of vrienden te vragen je naar Schiphol te brengen.

Programma op de plaats van bestemming
Bij mijn reis stond het programma vast en het hotel en het ontbijt en het diner waren betaald. Ik heb dus alleen geld gepind voor de lunch, consumpties onderweg en wat onvoorziene uitgaven.
Ga je kamperen, maak dan een begroting van de kosten die je per dag moet maken. Als je de camping niet van tevoren geboekt hebt, bereken dan de kosten van de camping, de maaltijden, benzinekosten en overige uitgaven zoals drankjes, ijsjes, entreegelden.
Bepaal in alle gevallen wat je per dag maximaal uit wil geven en houd je daaraan. Dat is de enige manier om je financiën ook na de vakantie op orde te houden.

Weer naar huis
Het vliegtuig waarmee ik na de vakantie teruggevlogen ben, deed er veel korter over dan gepland. Dat betekende dat mijn zoon me midden in de avondspits op moest halen. Dat was niet zo leuk, maar ik was natuurlijk blij dat ik op dat tijdstip niet met openbaar vervoer naar huis hoefde te reizen. Je kunt ook te maken krijgen met vertragingen. Wanneer de aankomstvertraging echter langer is dan 3 uur, heb je recht op een schadevergoeding. Je moet daar dan een EU Klachtenformulier voor invullen dan je kunt downloaden op www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl

Afsluiting
Het was fijn om weer thuis te komen. Financieel gezien ben ik deze vakantie goed uitgekomen met mijn budget, ondanks de aanschaf van twee cadeautjes voor mezelf!
Ik heb zorgeloos genoten van deze vakantie omdat alles goed geregeld was!

Hoe regel jij dat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

[button link=”https://budgetcoachnieuwegein.nl/contact/” color=”orange”]Klik hier om mij een vraag te stellen[/button]