Zorgeloos genieten van je vakantie!

Heb jij al plannen voor je vakantie? Of je nu thuisblijft of op reis gaat, je wilt zorgeloos genieten van je vakantie! Als je even afstand kunt nemen van de dagelijkse werkzaamheden en andere verplichtingen, kun je daarna weer vol energie aan de slag.

Ik ben zelf net terug van een wandelvakantie op Mallorca. De inspanning van het wandelen, de zon, de warmte en de gezelligheid van reisgenoten hebben mij weer helemaal opgeladen. Voor mijn gevoel ben ik veel langer dan een week weg geweest.

Hoe regel je de vakantie zo dat je er zorgeloos van kunt genieten?

IMG_1034Organiseer je vakantie bijvoorbeeld met dit stappenplan:

 • Plannen maken
 • Reis boeken of ideeën voor een vakantie thuis uitwerken
 • Voorbereidingen
 • Vertrek
 • Programma op de plaats van bestemming
 • Weer naar huis
 • Afsluiting

Plannen maken
Gezien de goede ervaring met de wandelvakantie van vorig jaar, wilde ik dit jaar weer gaan wandelen met een groep. Ik heb vervolgens een bedrag bepaald dat ik maximaal uit wil geven aan mijn vakantie.
Als je nieuwe schoenen of bijvoorbeeld een tent aan wilt schaffen voor een vakantie, moet je deze kosten meenemen in je budget.

Reis boeken of ideeën voor een vakantie thuis uitwerken

 • Toen een reisgenoot van vorig jaar mij informeerde over de (nieuwe) reis naar Mallorca heb ik die geboekt, maar wel pas op het moment dat er een korting gegeven werd. Via een organisatie waar ik lid van ben, heb ik nog een extra korting gekregen. Altijd leuk meegenomen natuurlijk en zo bleef ik binnen mijn budget.
 • Als je weet waar je naar toe wil, kun je de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders van dezelfde bestemming.
 • Ga je niet op reis maar wil je een dag naar een pretpark, dan kun je via internet vaak kaartjes met korting kopen.

Voorbereidingen

 • Voor een wandelvakantie heb je wandelschoenen nodig die passen bij het gebied waar je gaat wandelen. Nieuwe schoenen moeten goed ingelopen zijn voor de vakantie. Ter voorbereiding is het ook met ingelopen wandelschoenen noodzakelijk om te trainen.
 • Na aanschaf van een nieuwe tent is het een goed idee om daar voor de vakantie een weekend mee te gaan kamperen. Wat je mist, kun je dan nog aanschaffen.
 • Reis je met eigen auto naar je vakantiebestemming, controleer dan of de staat van onderhoud goed genoeg is voor de reis.

Vertrek

 • Omdat ik op de dag van vertrek geen stress wil hebben over het vervoer naar Schiphol heb ik taxivervoer geregeld. Er zijn veel aanbieders voor taxivervoer naar Schiphol met verschillende prijzen. Gedeeld vervoer is het voordeligste.
 • Je kunt ook met je eigen auto naar Schiphol rijden en hem daar parkeren op een parkeerplaats voor lang parkeren. Voor deze optie zijn veel keuzemogelijkheden met verschillende prijzen. Als je met meerdere personen reist, kan dit voordeliger zijn dan taxivervoer.
 • Een derde optie is het reizen naar Schiphol met het openbaar vervoer. Verschillende reisgenoten hebben echter op de dag van vertrek te maken gehad met storingen in het treinverkeer.
 • De laatste optie is familie of vrienden te vragen je naar Schiphol te brengen.

Programma op de plaats van bestemming
Bij mijn reis stond het programma vast en het hotel en de maaltijden waren betaald. Ik heb dus alleen geld gepind voor consumpties voor onderweg en wat onvoorziene uitgaven. Het hotel bleek all inclusive te zijn, zodat ik geen kosten heb gemaakt in het hotel. Dat was dus een financiële meevaller.
Ga je kamperen, maak dan een begroting van de kosten die je per dag moet maken. Als je de camping niet van tevoren geboekt hebt, bereken dan de kosten van de camping, de maaltijden, benzinekosten en overige uitgaven zoals drankjes, ijsjes, entreegelden.
Bepaal in alle gevallen wat je per dag maximaal uit wil geven en houd je daaraan. Dat is de enige manier om je financiën ook na de vakantie op orde te houden.

Weer naar huis
Het vliegtuig waarmee ik na de vakantie terug zou vliegen bleek vertraging te hebben. Gelukkig is de vertraging beperkt gebleven tot een half uur en kwam ik uiteindelijk maar 5 minuten later dan gepland aan op Schiphol. Wanneer de aankomstvertraging echter langer is dan 3 uur, dan heb je recht op een schadevergoeding. Je moet daar dan een EU Klachtenformulier voor invullen dan je kunt downloaden op www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl

Afsluiting
Het was fijn om weer thuis te komen. Financieel gezien was deze vakantie goedkoper dan ik had begroot, ondanks de aanschaf van twee kleine cadeautjes voor mezelf!
Ik heb zorgeloos genoten van deze vakantie omdat alles goed geregeld was!

Hoe regel jij dat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie?

Ken jij mensen voor wie deze informatie interessant kan zijn, stuur deze blog dan aan hen door!

Klik hier om mij een vraag te stellen
Delen mag! Klik hier:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

, , , , , , , , ,

Er zijn 2 reacties op Zorgeloos genieten van je vakantie!

 1. Marian Bosma 21 juni 2016 at 08:31 #

  Dit klinkt inderdaad heel rustgevend. De helft van de pret is voorpret, het bedenken van het programma en het alvast op internet rondneuzen in de omgeving, zodat je weet wat er te doen is. Dat scheelt wachten in een warm bureau voor toerisme op een behulpzame man of vrouw in een vreemde taal.

  • Tineke van den Tillaart 21 juni 2016 at 08:55 #

   Dank voor je reactie Marian! Ook als je geen georganiseerde reis boekt, kun je van te voren al veel informatie vinden over op internet.

Geef een reactie

*